BIBS Spenen

De BIBS spenen die Baby Birthday To You verkoopt zijn maat T2 en zijn geschikt vanaf 6 tot 18+ maanden. De spenen zijn gemaakt van natuurrubber, dit is hygiënischer dan siliconen spenen en is zacht voor het mondje van je kindje. 
100% BPA en PCV vrij. De speen heeft een ronde speenvorm dat lijkt op een tepel. Hierdoor pakken baby'tjes de speen beter, zelfs premature baby's. Het schildje van de speen is rond en buigt weg van het gezichtje. Hierdoor wordt de huid nog goed bereikt door lucht én wordt eventuele irritatie verminderd. Een ontzettend pluspunt vergeleken met de andere spenen in de markt. Het schildje is gemaakt van lichtgewicht materiaal, makkelijk in te houden en voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN 1400+A1

Hoe gebruik je de BIBS speen?
  • Steriliseer de BIBS speen voor het eerste gebruik met kokend water en laat de speen 5 minuten in gekookt water 'uitkoken'. Mocht er water in de speen zijn gekomen, kun je dit er gemakkelijk uit drukken, het is niet schadelijk voor de speen. 
  • Controleer de BIBS speen goed voor je hem aan je baby geeft en spoel eventueel vuil van de speen.
  • Doe de BIBS speen niet in de vaatwasser of de magnetron, omdat dit het natuurrubber aantast
  • Leg de speen niet in de zon of de warmte.
  • Gebruik de speen niet langer dan 4-6 weken, om reden van veiligheid en hygiëne, erosie van het natuurrubber is mogelijk.
Let op
De spenen zijn van natuurrubber, het is dus belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing goed doorleest. Natuurrubber kan door gebruik slijten en uitzetten daarom vergt het ander onderhoud ten opzichte van een siliconen fopspeen en mag je deze speen alleen schoonmaken in een kommetje voorgekookt water of overgieten met water.